Tocanita de cartofi cu bacon

de alilianaa in Porc, 9 Mar 2013 | 13402 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1500 g cartofi
  • 2 morcovi
  • 6 cepe
  • un ardei
  • sare, piper, cimbru, boia de ardei dulce, dupa gust
  • 2 linguri de Iutica
  • 300 ml suc de rosii
  • patrunjel verde proaspat
  • 500 g bacon
  • 50 ml ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi cu bacon:

Cartofii se curata, se spala, se portioneaza.. Morcovii si ceapa se curata, se spala, se taie cuburi. Ardei am folosit congelat. 

Intr-o cratita am pus uleiul la incins. Cand acesta a inceput sa sfaraie am adaugat ceapa, morcovul si ardeiul.Am adaugat sare, cimbru, piper, boia de ardei dulce. Le-am lasat sa se caleasca si cand au capatat o culoare aramie am adaugat cartofii. Am pus apa incat sa acopere cartofii. I-am lasat sa fiarba bine. Intr-o tigaie, am tras in 10 ml ulei baconul. Cand a capatat culoare aramie l-am adaugat peste cartofi.

Dupa ce au mai fiert timp de 5-7 minute am adaugat cele doua linguri de Iutica si sucul de rosii, am potrivit de sare ( daca mai este cazul). Am adaugat patrunjel verde tocat. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu bacon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
''Talmes balmes''